Als je dier ziek is of overlijdt

Als je dier ziek is of gaat overlijden, kan het fijn zijn om een consult op afstand aan te vragen. Je kunt dan vragen wat de wensen zijn van het dier, of als het is overleden, hoe het zijn of haar overgang heeft ervaren. Ook kun je je boodschap meegeven, wat echt helend kan werken.

Als ik contact maak met het dier, gebruik ik foto’s. Vaak laat het dier uit zichzelf al aan mij weten wat op dit moment belangrijk voor hem is. Soms is de informatie heel feitelijk, soms meer symbolisch of gevoelsmatig. Het gesprek vindt vanzelfsprekend alleen plaats wanneer het dier daarmee instemt. Na het contact praat ik je telefonisch bij en je ontvangt een verslag achteraf.

Goed om te weten…
De informatie die je ontvangt uit dierencommunicatie is altijd een weergave van het moment. Ik doe géén voorspellingen over de toekomst, ik geef géén diagnoses en doe géén uitspraken over medicatie. Het dier kan dat ook niet. Het dier kan een intentie hebben, maar net als bij mensen pakt het in de praktijk wel eens anders uit. Blijf dus altijd zelf goed kijken en voelen wat het dier doet, wat het nodig heeft en of je andere maatregelen moet nemen. Als eigenaar/verzorger blijf je altijd zelf verantwoordelijk voor je acties en besluiten.

En last but not least: in de situatie van vermissing doe ik geen consulten.