Over Ilse

Als kind was ik al graag onder de dieren en deed ik zo mijn eigen – vaak onhandige – pogingen om met hen in contact te komen. Zo liet een schaap mij drie dagen lang duidelijk weten dat ze mijn vriendschap niet op prijs stelde, ook al leek het mij net zo leuk. En ik knuffelde en babbelde naar hartelust met de oudste koe op stal Berta, op de kampeerboerderij waar wij vakantie hielden.

Spiritueel werker en merkaba heler

Inmiddels ben ik ruim 40 jaar verder en opgeleid als spiritueel werker en merkaba-heler (kosmisch heler). Ook werk ik als zelfstandig communicatieadviseur. Als spiritueel werker begeleid ik mensen met natuurgeneeskundige behandelingen op hun eigen weg naar meer kwaliteit en ontspanning in hun leven. Zodat zij daadwerkelijk meer geluk en gezondheid in hun leven ervaren doordat zij keuzes maken die bij hun ziel en hun persoonlijkheid passen.

Ook houd ik mij nog steeds graag bezig met dieren. Ik ben graag met ze, ik praat graag met ze. Ze laten mij uit zichzelf al vaak dingen voelen, horen, zien en weten, die ze zelf soms niet zo gemakkelijk over het voetlicht krijgen bij hun verzorger.

Dezelfde oorsprong, andere hardware en software

Voor mij is het welzijn van de mens onlosmakelijk verbonden met het welzijn van de dieren en de natuur. Mensen en dieren komen uit dezelfde bron en hebben een ziel. We hebben alleen andere hardware en software meegekregen. Het is waardevol om je te verdiepen in elkaars belevingswereld. We behoren allemaal tot één systeem. Een gezonde relatie met jezelf en de onderdelen van het systeem is goed voor het grotere geheel.

Wens

Mijn wens voor de mensheid is om tot een gelijkwaardiger samenwerking te komen met de natuur en de wereld van de dieren. Met ruimte en respect voor een ieders natuurlijke behoefte aan ruimte, bewegingsvrijheid, voeding en contact met soortgenoten. Uit liefde voor onszelf, de dieren, de prachtige aarde en alles wat daarop leeft. Eén van de manieren om daar te komen is te beginnen met werkelijk luisteren, naar jezelf, je eigen natuur en de dieren. Dit is de reden dat ik Leven met dieren startte.

Kwaliteiten

Voor dit werk zet ik mijn fijngevoeligheid, een groot hart, empathisch vermogen en een nuchtere helderheid in het moment in. Een gezonde dosis humor kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Ik  hou van een pragmatische aanpak, en geloof in het zelfgenezend vermogen van mens en dier.