Inspiratie

Anna Breytenbach – Diablo wordt Spirit

Prachtig filmpje over het zwarte luipaard Spirit en dierentolk Anna Breytenbach. Het filmpje is in het Engels en bevat geen ondertiteling. Meer lezen over Anna Breytenbach.


kinship with all lifeKinship with all life – J. Allen Boone

Interessant boek over een scenarioschrijver die een zomer
lang op een bijzondere filmhond past. Onverwacht ontstaat er een unieke relatie tussen die twee. Waargebeurd verhaal over dieren die met mensen communiceren. Echt een aanrader. Wel in het Engels.


carol gurney boek

Carol Gurney – Communiceren met dieren

Het allereerste boek dat ik kocht over dierencommunicatie. Het is uit 2003 en nog steeds prima te gebruiken: helder en nuchter geschreven en bomvol met uitleg, voorbeelden en oefeningen waar je zelf direct mee aan de slag kunt.


DierenINzichtMargriet Dudok van Heel – DierenINzicht

Leuk, inspirerend en gemakkelijk leesbaar boek. Je leest in de vorm van korte, humorvolle en ontroerende sprookjes over de belevingswereld van verschillende dieren die dicht bij ons leven, zoals het paard, de kat, de hond, een papegaai, een varken en een hele stoere geit.


Piek Stor – In de stilte hoor je allesin-de-stilte-hoor-je-alles

Verfrissende verslagen van zo’n 160 gesprekken met verschillende dieren. Humoristisch, wijs, ontroerend en ontnuchterend. Met rake bewoordingen vertellen de dieren over hun leven. En over mensen.


amelia kinkade horses mouthAmelia Kinkade – Straight from the horse’s mouth

Uitgebreide uitleg van de werking van telepathie en basistechnieken voor dierencommunicatie. Met veel sprekende voorbeelden uit haar eigen praktijk. Helaas alleen in het Engels of Duits te krijgen.