Inspiratie

Diablo wordt Spirit - Anna Breytenbach

Prachtig filmpje over het zwarte luipaard Spirit en dierentolk Anna Breytenbach. Het filmpje is in het Engels en bevat geen ondertiteling.

The Elderberry Song - Gabriel Kelly

Gabriel Kelly zingt over het contact dat hij had met de spirit van de vlierbloesem. En haar boodschap van liefde en eenheid die zij, tot zijn grote verrassing, voor hem en ons allemaal had. Echt de moeite waard om even voor te gaan zitten.

DierenINzicht - Margriet Dudok van Heel​

Leuk, inspirerend en gemakkelijk leesbaar boek. Je leest in de vorm van korte, humorvolle en ontroerende sprookjes over de belevingswereld van verschillende dieren die dicht bij ons leven, zoals het paard, de kat, de hond, een papegaai, een varken en een hele stoere geit

Kinship with all life - J. Allen Boone

Interessant boek over een scenarioschrijver die een zomer lang op een bijzondere filmhond past. Onverwacht ontstaat er een unieke relatie tussen die twee. Waargebeurd verhaal over dieren die met mensen communiceren. Echt een aanrader. Wel in het Engels.

In de stilte hoor je alles - Piek Stor

Verfrissende verslagen van zo’n 160 gesprekken met verschillende dieren. Humoristisch, wijs, ontroerend en ontnuchterend. Met rake bewoordingen vertellen de dieren over hun leven. En over mensen.

Communiceren met dieren - Carol Gurney

Het allereerste boek dat ik kocht over dierencommunicatie. Het is uit 2003 en nog steeds prima te gebruiken: helder en nuchter geschreven en bomvol met uitleg, voorbeelden en oefeningen waar je zelf direct mee aan de slag kunt.

Animaltalk.net - Penelope Smith

Grootheid in de dierencommunicatie. Penelope Smith geeft al sinds de jaren '70 les in dierencommunicatie. Haar website staat vol met artikelen en andere hulpbronnen. Zowel de website als haar boeken zijn en aanrader als je meer wilt leren.