Voor jou en je dier

Dieren zijn vaak onze geliefde huisgenoten en als er iets met hen aan de hand is, kan dat ook veel in jezelf losmaken. En andersom werkt het net zo: ga jij door een ingrijpende fase in je leven, dan is het mogelijk dat je dier gaat meedragen en veranderend gedrag en/of fysieke klachten laat zien. Dat wil niet zeggen dat je iets verkeerd doet, maar het is wel een signaal dat er heling nodig is binnen het systeem. Ga je hier daadwerkelijk mee aan de slag, dan brengt dit ontspanning, kwaliteit en plezier en een gezondere, nieuwe balans in jullie relatie.

Het kan goed zijn om een afspraak te maken als…

 • Je wilt weten welke kwaliteiten en giften je dier inbrengt
 • Je je buitengewoon ergert aan iets wat je dier doet of niet doet
 • Je dier iets pertinent niet wil doen/ of leren
 • Je afscheid hebt moeten nemen van je dier, of als dat er aan zit te komen
 • Je wel eens bang bent voor je eigen dier
 • Je onzeker bent of je het wel goed aanpakt
 • Je extreem bezorgd bent over het welzijn van je dier, zodat je niet meer goed functioneert
 • Je minder tijd voor je dier kunt vrijmaken en je ziet dat je dier daaronder lijdt
 • Je dier (regulier) onverklaarbaar gedrag en/of klachten laat zien
 • Je je wel eens schuldig voelt naar je dier toe, om welke reden dan ook
 • Je dieren onderling niet met elkaar kunnen opschieten

Dit zijn een paar voorbeelden om je een idee te geven, er zijn nog veel meer goede redenen. 
Let op: Als je dier ziek is of overlijdt, dan kan een contact op afstand ook uitkomst bieden. 

Zo werkt het
We maken een afspraak voor een moment dat je naar de praktijkruimte in Delft komt. Je hoeft je dier niet mee te nemen, maar je neemt wel een duidelijke foto van het dier mee. We spreken door wat er speelt en daarna zetten we jou en het dier en eventuele andere gezinsleden en (huis)dieren in een opstelling in de ruimte neer. Door op de verschillende plekken te staan, ervaar je wat de dynamiek is tussen jou en je dier en eventuele andere mensen en/of huisdieren. Het wordt glashelder, ook waar je dier zaken voor jou of andere huisgenoten draagt en waar je zelf eventueel heling op nodig hebt. Ook kan het systeem een helende beweging inzetten, waarbij verantwoordelijkheden en taken bijvoorbeeld weer bij de juiste personen komen te liggen. Je ontdekt de aardse en spirituele gift die jouw dier aan je geeft. Doordat je zelf ook de verschillende standpunten ervaart, krijg je een veel dieper begrip en besef van de kwaliteit van de relatie tussen jou en je dier. Dit kan een bijzonder helende en verdiepende ervaring zijn, waarbij je de onvoorwaardelijke liefde van je dier (nog meer) leert kennen en ontvangen.

Het verschil met een dierencommunicatieconsult op afstand
Dierencommunicatie op afstand met een foto werkt heel goed, laat ik dat vooropstellen. Ook met een dierencommunicatieconsult op afstand kun je veel helder krijgen, vraagstukken of ongezonde dynamieken oplossen. Bij een consult op afstand maak ik contact met je dier en breng ik daarna de boodschap over aan jou. Het grote voordeel van deze werkvorm met een opstelling is dat je er zelf fysiek bij aanwezig bent en het dus zelf op een andere manier kunt ervaren en meemaken hoe jouw relatie met het dier in elkaar zit. Dat geeft een flinke verdieping. Ook wordt duidelijk wat jij zelf kunt doen om meer heling en balans in je eigen leven te brengen, als dit nodig is.
Lees ook het blog dat ik hierover schreef

Goed om te weten…
Als je fysieke en/of psychische klachten hebt, is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en dat je hiermee naar je huisarts gaat. Een persoonlijk consult bij mij is geen vervanging van een bezoek aan de huisarts. Dit geldt ook voor je dier: heeft het dier klachten, bezoek dan ook je dierenarts en/of een gedragsdeskundige. 

En last but not least: in de situatie van vermissing doe ik geen consult.