Maatregelen in verband met het Coronavirus

Consult voor je dier

Een consult voor je dier kan altijd op afstand plaatsvinden. Als het toch noodzakelijk is dat ik op locatie aanwezig ben, dan houd ik ter plekke minimaal 1,5 meter afstand van zowel mens als dier. Als ik op locatie kom, bel ik de ochtend van te voren om je een aantal vragen te stellen over jouw gezondheid en die van je huisgenoten. heb je geen klachten die horen bij het covid-19 virus, dan kan het consult doorgaan. Heb jij of een van je huisgenoten wel klachten, dan stellen we het consult  op locatie uit totdat het weer veilig kan. Verder houd ik me aan de regels zoals die zijn opgesteld door het RIVM. 

Consult voor jezelf

Gelukkig kunnen er ook weer consulten voor jezelf plaatsvinden, waarbij we fysiek in één ruimte aanwezig zijn. De maatregelen die ik hierbij neem kun je hier nalezen, op de website van Praktijk Helend Hart

Workshops

Voorafgaand aan de workshop: Als je aanbelt, dan stel ik je bij de voordeur een aantal vragen, waardoor ik weet of je veilig deel kunt nemen aan de workshop. Beantwoord je één van deze vragen met ‘ja’, dan kan de workshop voor jou niet doorgaan. Je kunt de workshop zonder extra kosten op een andere datum bijwonen. Beantwoord je alle vragen met ‘nee’, dan kun je binnenkomen.

Ik stel je de volgende vragen:

 1. Heb je nu Corona? 
 2. Heb je huisgenoten met Corona?
 3. Ben je afgelopen twee weken in contact geweest met iemand met Corona?
 4. Heb je nu één van deze verschijnselen?
  a. hoesten, kuchen of niezen
  b. koorts (38 C of hoger)
  c. kortademigheid
 5. Heb je huisgenoten met één van deze verschijnselen?
 6. Ben je in thuisisolatie?
 7. Woon je in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een beperking?
 8. Heb je nu één van deze verschijnselen? 
  a. (neus)verkoudheid of loopneus

  b. keelpijn
  c. hoofdpijn met onbekende oorzaak
  d. moeheid met onbekende oorzaak
  e. diarree of buikklachten met onbekende oorzaak
 9. Vanzelfsprekend stel ik mijzelf ook bovenstaande vragen voorafgaand aan elke workshop.

Tijdens de workshop

Als je binnenkomt, geven we elkaar geen hand en desinfecteer je direct je handen met desinfecterende gel die je van mij krijgt.

Zorg dat je zo min mogelijk losse spullen bij je draagt. Pen en papier zijn natuurlijk goed, maar zorg ervoor dat je die op je zitplaats legt en daar laat. Neem een tas mee waarin je jas voor de dag opgeborgen kan worden, zodat we de jassen niet naast en over elkaar op de kapstok hoeven te hangen.

De ruimte is schoon. Alle deurknoppen zijn gedesinfecteerd voordat je komt.

Er komen niet meer dan 4 deelnemers per workshop.

De zitplaatsen zijn minimaal 1,5 meter uit elkaar. De ruimte is zo ingericht dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Je blijft er echter zelf verantwoordelijk voor om dat ook daadwerkelijk te doen, dus af en toe even wachten totdat iemand klaar is in de gang of bij de koffie hoort erbij.

Tijdens de workshop staat er centraal koffie en thee klaar. Zorg dat je voldoende afstand houdt van elkaar in de pauzes en tijdens het tappen van koffie of thee.

Ook staat er centraal een dispenser met desinfecterende gel klaar, zodat je wanneer je dat wilt je handen kunt desinfecteren. Je handen wassen kan natuurlijk ook in de keuken. Je droogt je handen af met keukenpapier.

Op het toilet staan desinfecterende doekjes klaar, die kun je gebruiken voor de toiletbril, de deurknop en eventueel je handen als je dat wilt.

De gehele workshop gebruik ik een aroma-diffuser met etherische olie om de lucht in de ruimte te helpen desinfecteren. Ook wordt er voor en tijdens de workshop voldoende geventileerd.

Ga je tijdens de lunchpauze even naar buiten, dan vraag ik je bij terugkomst opnieuw je handen te desinfecteren.4