Maatregelen coronavirus

Consult voor je dier

Een consult voor je dier kan altijd op afstand plaatsvinden. Als het toch noodzakelijk is dat ik op locatie aanwezig ben, dan houd ik ter plekke minimaal 1,5 meter afstand van zowel mens als dier. Als ik op locatie kom, bel ik de ochtend van te voren om je een aantal vragen te stellen over jouw gezondheid en die van je huisgenoten. heb je geen klachten die horen bij het covid-19 virus, dan kan het consult doorgaan. Heb jij of een van je huisgenoten wel klachten, dan stellen we het consult  op locatie uit totdat het weer veilig kan. Verder houd ik me aan de regels zoals die zijn opgesteld door het RIVM. 

Consult voor jezelf

Gelukkig kunnen er consulten voor jezelf plaatsvinden, waarbij we fysiek in één ruimte aanwezig zijn. De maatregelen die ik hierbij neem kun je hier nalezen, op de website van Praktijk Helend Hart

Workshops

Voorafgaand aan de workshop: Heb je klachten, kom dan niet. Beantwoord je één van van onderstaande vragen met ‘ja’, dan kan de workshop voor jou niet doorgaan. Je kunt de workshop zonder extra kosten op een andere datum bijwonen. 

 1. Heb je nu corona? 
 2. Heb je huisgenoten met corona?
 3. Ben je afgelopen twee weken in contact geweest met iemand met corona?
 4. Heb je nu één van deze verschijnselen?
  a. hoesten, kuchen of niezen
  b. koorts (38 C of hoger)
  c. kortademigheid
 5. Heb je huisgenoten met één van deze verschijnselen?
 6. Ben je in thuisisolatie?
 7. Woon je in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een beperking?
 8. Heb je nu één van deze verschijnselen? 
  a. (neus)verkoudheid of loopneus

  b. keelpijn
  c. hoofdpijn met onbekende oorzaak
  d. moeheid met onbekende oorzaak
  e. diarree of buikklachten met onbekende oorzaak
 9. Vanzelfsprekend stel ik mijzelf ook bovenstaande vragen voorafgaand aan elke workshop.

Tijdens de workshop

Als je binnenkomt kun je je handen desinfecteren met desinfecterende gel die daar staat.

Zorg dat je zo min mogelijk losse spullen bij je draagt. Pen en papier zijn natuurlijk goed, maar zorg ervoor dat je die op je zitplaats legt en daar laat. Neem een tas mee waarin je jas voor de dag opgeborgen kan worden, zodat we de jassen niet naast en over elkaar op de kapstok hoeven te hangen.

De ruimte is schoon. Alle deurknoppen zijn gedesinfecteerd voordat je komt.

Het aantal deelnemers is beperkt tot het aantal dat op 1,5 meter in de ruimte kan zitten. De zitplaatsen zijn minimaal 1,5 meter uit elkaar. De ruimte is zo ingericht dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Je blijft er echter zelf verantwoordelijk voor om dat ook daadwerkelijk te doen, dus af en toe even wachten totdat iemand klaar is in de gang of bij de koffie hoort erbij.

Tijdens de workshop staat er centraal koffie en thee klaar. Zorg dat je voldoende afstand houdt van elkaar in de pauzes en tijdens het tappen van koffie of thee.

Ook staat er centraal een dispenser met desinfecterende gel klaar, zodat je wanneer je dat wilt je handen kunt desinfecteren. Je handen wassen kan natuurlijk ook in de keuken of het toilet. Je droogt je handen af met keukenpapier.

De gehele workshop gebruik ik een aroma-diffuser met etherische olie om de lucht in de ruimte te helpen desinfecteren. Ook wordt er voor en tijdens de workshop voldoende geventileerd.

Ga je tijdens de lunchpauze even naar buiten, dan vraag ik je bij terugkomst opnieuw je handen te desinfecteren.