Leestip: In de stilte hoor je alles – Piek Stor

Gewoon, omdat ik er zelf zo enthousiast over ben: vandaag een leestip! Het boek van Piek Stor uit 2011- In de stilte hoor je alles – houdt me nu al een paar dagen aangenaam bezig. Ze schrijft over wel 160 verschillende dieren waarmee zij heeft gesproken. Dit levert een kleurrijk palet op aan boodschappen, ervaringen en ophelderingen. Wat de dieren met haar delen is humoristisch, wijs, maar ook ontroerend en ontnuchterend. Zo zei een vlieg tegen Piek: Je kunt ons vragen ergens anders heen te gaan. Er is genoeg ruimte. Wat is trouwens een vliegenplaag?” 

Extra leuk is dat zij al die dieren ook vraagt naar hun kijk op ‘ons mensen’. En wat zij vinden dat wij maar beter anders kunnen doen. De antwoorden liegen er soms niet om. Een leeuw zegt hierop: “Elke vlieg, elke olifant, elk takje, elk blaadje, elk korreltje grond is belangrijk. De mens wil altijd groter, wil altijd meer. Dat is allemaal ego. Het gaat om de dienstbaarheid aan het geheel. Om je bijdrage aan het geheel.”

in-de-stilte-hoor-je-alles

Tussen alle gesprekken door weeft Piek een persoonlijk ervaring met Henkie,
de jonge gierzwaluw die zij opving toen hij uit zijn nest was gevallen.

Al met al: heb je zin in een verfrissend boek met heel veel interessante boodschappen van onze mede-bewoners op deze aardbol? Dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Het is hier te koop.

 

 

Leuk dat je er bent! Laat me weten wat je denkt :-).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.