Leestip: Amelia Kinkade – Straight from the horse’s mouth

Ik blijf graag bij. Of liever: ik leer graag bij. Eén van de manieren waarop ik dat doe is lezen, lezen, lezen. Omdat ik het zelf leuk vind om boekentips van anderen te krijgen, deel ik op mijn beurt mijn tips graag met jou. Deze keer een review van het Engelse boek: ‘Straight from the horse’s mouth’ van Amelia Kinkade.

Wat mij betreft is het boek van Amelia een helder en bemoedigend boek voor mensen die communicatieve ervaringen hebben met dieren en daar meer mee willen doen. Bovenal is het een uitgebreide uitleg over het hoe en wat van telepathische communicatie met dieren. En nee, het gaat niet alleen over paarden. 🙂

Paperback of e-book?

Als het op boeken kopen aankomt, en zeker bij dit soort boeken sta ik voor een dilemma: een digitaal of een fysiek boek kopen? Ik ben niet zo’n van-a-tot-z-lezer. Ik lees liever van-d-naar-h-naar-x-naar-a-naar-z. Dus meestal kies ik voor een fysieke uitgave, dan kan ik bladeren. Maar ik vind het óók heerlijk als ik ruimte overhoud in mijn kasten, zonder dat ik daarvoor een boek weg hoef te doen. Zoals het met een e-book werkt. Dus deze keer werd het een e-book. Nog even afwachten hoe het me bevalt als ik wil terugbladeren…

amelia kinkade horses mouthAlles communiceert met elkaar

So far mijn boekendilemma, nu over de inhoud. Amelia Kinkade, een meer dan ‘zomaar’ ervaren dierentolk uit Amerika, deelt in haar boek uitgebreid haar technieken, haar ervaringen en haar liefde voor dieren met ons. Ze gaat diep in op de theoretische en wetenschappelijke aspecten van telepathie, iets wat je zeker zal interesseren als je het leuk vindt om over quantumtheorie te lezen.

Waar het op neerkomt: alles is energie en alles komt uit dezelfde oorspronkelijke bron. En daarbij: alles communiceert toch al voortdurend met elkaar, of je je er nu bewust van bent of niet. Het gaat erom dat je als mens werkelijk stil wordt van binnen. Open en ontvankelijk voor subtiele energetische communicatie. Zodat je de boodschap van een dier, een plant of wat dan ook daadwerkelijk hoort.

Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon. Natuurvolkeren brengen dit al duizenden jaren in de praktijk, en sommige inheemse stammen doen dit gelukkig nu nog steeds. Maar wat ik leuk vind aan haar boek is dat zij telepathie en dierencommunicatie weet te de-mystificeren, en dat ze het concreet maakt: ieder mens beschikt over een natuurlijke aanleg tot telepathische communicatie, het is maar net wat je er mee doet.

Technieken

In dit boek staat een scala aan technieken, van meditaties om tot rust te komen tot basistechnieken voor telepathische communicatie, of op afstand door de ogen van je dier te kunnen kijken. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd. En ze lijken me ook niet allemaal even geschikt voor mij. Maar wat ik er leuk aan vind is dat ze ze heel precies in stappen beschrijft, waardoor je ze makkelijk zelf thuis kunt uitproberen of als naslagwerk kunt gebruiken. Soms vind ik ze wel een beetje omslachtig, veel stapjes of wat lang van stof, maar als je gewoon doet wat voor jou goed en kloppend voelt is het ook goed.

Smullen van praktijkvoorbeelden

Het boek staat vol met vaak grappige, ontroerende en realistische praktijkvoorbeelden, en daar smul ik van. Het maakt haar verhaal concreter en (bonus!) je mag meekijken met hoe zij zelf leert. Sowieso is zij erg bemoedigend in haar verhaal voor beginnende (èn ervaren!) dierentolken: twijfelen hoort erbij en ze geeft ook tips om hier mee om te gaan. Want als er iets nodig is, is het vertrouwen in je eigen subtiele waarnemingen.

Dit boek of haar andere boek?

Amelia Kinkade heeft al heel wat boeken uitgebracht. Hiervoor heb ik een ander boek van haar gelezen: ‘The language of miracles’. Hier ben ik niet zo enthousiast over, het is wat minder concreet en met veel woorden en snelle grappen geschreven. Ze introduceert in dit boek een geheel eigen, overigens voor mij onnavolgbare, terminologie voor fenomenen die met telepathische of subtiele communicatie te maken hebben. Maar als je het kunt uitleggen in je huidige taal, waarom zou je er dan nieuwe woorden voor maken? Ook is er veel overlap met ‘Straight from the horse’s mouth’. Als je dan toch iets wilt lezen zou ik voor de laatste gaan, dat is wat mij betreft een completer en concreter boek.

Al met al: een leuk basisboek

Zoek je een leuk basisboek met stap-voor-stap uitleg van technieken, veel praktijkverhalen en kun je een beetje door een ietwat dramatische schrijfstijl heen prikken? En vind jij het geen bezwaar om in het Engels te lezen? Dan ben je bij ‘Straight from the horse’s mouth’ aan het goede adres. Ik heb er in ieder geval plezier van gehad. Hier kun je het e-boek kopen. Maar let even op: voordat ik het kon downloaden, moest ik het eerst openen in een door mij aangemaakt account bij Adobe. Dat heeft te maken met de beveiligingskeuzes van de auteur. Laat je niet afschrikken, mij is het ook gelukt. 🙂 En als je toch liever van papier leest: het is er ook in paperback.

Liever zelf ervaren?

Ervaar jij liever aan den lijve hoe het werkt, dan ontmoet ik je graag! 🙂 Stuur mij een bericht om een afspraak te maken voor een gesprek met je dier.

Leuk dat je er bent! Laat me weten wat je denkt :-).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.