Daar is ‘ie dan!

Ja, daar is ‘ie dan. Een nieuwe website met een nieuw logo en nieuwe kleuren voor Leven met dieren. De vorige deed het nog prima. Maar de technische ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op dat het me beter leek om ook mijn online aanwezigheid daarop aan te passen. En.. de belangrijkste reden: de praktijk groeit, ik groei, en door nieuwe ervaringen en inzichten kwam ik tot de conclusie dat ik dit werk anders wilde presenteren. Zodat het beter tot zijn recht komt. En zodat jij én je dier er meer aan hebben.

Wat is er dan nu anders?

Tijdens consulten met dieren en/of hun mensen ervaar ik meer en meer dat mens en dier invloed op elkaar hebben. Dat is op gelukkige momenten, maar ook op minder fijne momenten. Is het dier ziek, dat raakt dat het betrokken mens. Is de mens ziek, dan doet het dier vaak óók zijn best om het beter te maken. Zo gaat het met gedachten, emoties en fysieke aandoeningen. Kort gezegd: is er ergens iets uit balans, dan doet dat iets in het hele systeem van mens en dier of het gezin. Vaak gaat dat goed, en soms niet. Dan loopt het vast, het lost niet op, er ontstaat bij mens of dier een gedragsafwijking of een andere disbalans die de oplossing moet brengen. Helaas mondt dat eerder uit in een negatieve vicieuze cirkel dan dat het uitkomst biedt. Het gaat dus niet alleen om het dier, maar ook om wat er innerlijk met de mens(en) gebeurt met wie dit dier leeft. Welke emoties heb jij rond de situatie, wat vind je nog lastig om mee om te gaan en hoe kun jij hierin goed voor jezelf zorgen?

En daar gaat het om. We zijn onderling met elkaar verbonden en reageren op elkaar. Dat geldt niet alleen voor mensen en dieren, maar ook de natuur, natuurwezens, het hele systeem van moeder aarde. In mijn consulten richt ik me erop om te achterhalen wat de waarheid van het dier is. Als je wilt, kunnen we ook aan de slag met wat de situatie werkelijk voor jou betekent, waar jij nog verder kan en wil helen en groeien. En spanningen kunt loslaten, zodat je op een andere manier met jezelf, je dier en je omgeving kunt omgaan. Je verbinding met je dier verdiept hiermee en dit geldt ook voor de manier waarop je jezelf ziet en ervaart. Het levert meer ontspanning, plezier en kwaliteit van leven op.

Ik begeleid je hier graag bij, omdat ik de persoonlijke ervaring, de opleiding, de kwaliteiten en de affiniteit hiervoor heb. En dit alles kun je dus nu lezen op de website.

En nu?

In de afgelopen jaren heb ik er óók voor kunnen zorgen dat ik aangesloten ben bij een beroepsvereniging voor complementair natuurgeneeskundig therapeuten. Ik heb medische en psychosociale basiskennis op HBO – niveau bestudeerd en volg regelmatig bijscholingen. Dit betekent dat mijn consulten met mensen door veel verzekeraars (deels) vergoed worden. Het was een aardige klus, en ik zie het als professionalisering en erkenning van mijn praktijk. Meer informatie hierover vind je ook via Praktijk Helend Hart, dat is de praktijk van waaruit ik de behandelingen met mensen doe.

Met mijn praktijk zal ik me blijven richten op de mensen die zich graag meer verdiepen in de belevingswereld van hun dier en hun eigen plek daarin. Op de dieren, die steun kunnen gebruiken om hun boodschap over het voetlicht te krijgen. En op de mensen die zichzelf gunnen om spanningen los te laten, en spiritueel en persoonlijk te groeien. Dat deed ik al via consulten met mens en dier. Het plan is om daarnaast meer workshops te ontwikkelen, omdat er nog veel meer te zien en te beleven is als je met dieren spreekt. Ook zal ik meer aanwezig zijn op beurzen zodat je me daar kunt ontmoeten als je wilt. En ik blijf zoeken naar toegankelijke manieren om met meer ontspanning met jezelf en je dier om te gaan, én in contact te komen met de natuur.

Plus…. workshop dierencommunicatie

De workshop dierencommunicatie is de eerste workshop die ik vanaf nu aanbied. Je leert hierin zelf te communiceren met dieren. Tijdens deze basisworkshop reik ik je handvatten aan waarmee je een hele goede start kan maken. Je leert bijvoorbeeld jouw eerste ingang vinden voor intuïtieve communicatie. En je krijgt een stappenplan voor contacten, waar je de eerste tijd steun aan hebt als je zelf aan de slag gaat. Ook leer je een van je totemdieren kennen en een helpend lichtwezen bij dierencommunicatie. Natuurlijk oefenen we ook veel, zodat je meteen je eerste ervaringen krijgt. Vervolgworkshops zijn in de maak! Meer informatie en aanmelden.

Plus… de natuur in!

Ook nieuw zijn de maandelijkse meditatie-wandelingen in de natuur. Speciaal voor als je van de natuur houdt en af en toe lekker wilt ontspannen. In een uur of twee maak je een rustige wandeling, volg je een geleide meditatie en maak je op een diepere manier contact met de natuur, de natuurwezens en/of de elementen. Ontspannend, leerzaam en een verrassend om eens mee te maken. Meer informatie en aanmelden.

Tot slot

Dank je wel dat je dit hele blog tot hier hebt gelezen! Laat me gerust weten wat je ervan vindt, via onderstaand reactieformulier of via een persoonlijk bericht. Wil jij meer weten over dierencommunicatie, een consult, de workshop of de wandeling met meditatie? Neem ook dan gerust contact met me op, je bent van harte welkom. Graag tot ziens!